1. Haberler
  2. Genel
  3. Deprem Kültürü Gelecek Nesiller İçin Hayati!

Deprem Kültürü Gelecek Nesiller İçin Hayati!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA – Sivas SRT

Başkan Ardıç, depremlere karşı daha dirençli bir ülke oluşturmanın bireysel ve toplumsal olarak deprem kültürünün yerleşmesine bağlı olduğunu ifade ederek, “Deprem kültürünü geliştirmek, gelecek nesillerimize bırakacağımız çok değerli bir miras olacaktır” dedi.

Ankara Sanayi Odası Başkanı, 6 Şubat depremlerinin ikinci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, şu sözlere yer verdi:

“Asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyorum.

İki yıl önce yaşadığımız bu büyük felaket, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini bizlere bir kez daha çok acı bir şekilde gösterdi ve hepimizde derin izler bıraktı. Olası benzer felaketlerin yıkıcı etkisini en aza indirmek için yaşadıklarımızdan ders çıkarmalıyız. Hatalarımızdan ders alırsak, gücümüzün depreme yeteceğini biliyoruz.

Deprem kuşağında yer alan bir ülke olarak, depremlere karşı hazırlıklı olmamız hayati önem taşıyor. Alınması gereken tedbirleri sadece inşaat ve mühendislik önlemleri ile sınırlı tutmamalıyız. Depremlere karşı daha dirençli bir ülke olmak için bireysel ve toplumsal olarak deprem kültürünün yerleşmesi gerekiyor. Toplum olarak bilinçlenmeli, yasal ve kurumsal düzenlemelerle, eğitimler ve farkındalık faaliyetleri ile depreme karşı hazırlığımızı en üst seviyede tutmalıyız.

Bilimin, teknolojinin hızla geliştiği bu dönemde depreme hazırlıklı olmak gelecek nesillerimize en büyük sorumluluğumuzdur. Depremle yaşamayı öğrenmek ve gerekli tedbirleri almak çocuklarımızın ve torunlarımızın daha güvenli bir gelecekte yaşamasına olanak tanıyacaktır. Deprem kültürü geliştirmek, gelecek nesillerimize bırakacağımız çok değerli bir miras olacaktır.

6 Şubat depremleri, devlet-millet dayanışmasının en üst düzeyde olduğunu gösterdi

6 Şubat depremleri sonrasında Ankara Sanayi Odası olarak hemen harekete geçtik ve aynı gün ‘Deprem Afet Kriz Toplantısı’ düzenledik. Deprem bölgesinde konteyner kent kurmak için kampanya başlattık. ASO üyelerinin katkılarıyla, tam donanımlı 300 konteynerden oluşan 1.500 kişilik ASO Yaşam Merkezi’ni Hatay’daki ilk konteyner kent olarak faaliyete geçirdik. Yönetim Kurulu ile birlikte Antakya Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ettik ve sanayi tesislerinin bir an önce faaliyete geçmesi için ‘tersine göç’ kampanyası başlattık.

6 Şubat depremleri, devlet ve milletin dayanışmasının en üst düzeyde olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuzda yaşadığımız zorlukların üstesinden gelebiliyoruz, acılarımızı hafifletebiliyoruz.

En büyük temennim, deprem ve diğer tüm afetlere karşı ülke olarak en üst seviyede hazır olmamız ve bir daha böyle acıları yaşamamamızdır. Unutulmamalıdır ki deprem değil, depreme hazırlıklı olmamak öldürür.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Deprem Kültürü Gelecek Nesiller İçin Hayati!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sivas SRT ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!