Türkiye Yat Kaptanları ve Çalışanları Derneği Başkanı etkinliklerinin her yıl daha da büyüdüğünü belirtirken, yat kaptanları ve çalışanlarının yanında dünyanın çeşitli ülkelerinden 107 firmanın bu etkinlikte yer almasının sektöre önemli katkılar sağladığını ifade etti.
6. Uluslararası Yatçılık Sektörü Etkinliği, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı ve Muğla Valisi’nin katılımlarıyla gerçekleşti. Marmaris’teki bir otelde düzenlenen etkinlikte birçok ülkeden 107 firma ile 500 yat kaptanı ve yat çalışanı yer aldı.
Etkinliğin açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı, Türkiye’nin coğrafi konumu ve ikliminin yat turizmi açısından popülaritesini artırdığına değindi. Ayrıca, Türk yat imalatçılarının geleneksel yapım becerilerini modern tekniklerle birleştirmesiyle Türk tekne ve yat yapım endüstrisinin uluslararası alanda tanınırlığının arttığını, dünya pazarında önemli bir yer edindiğini belirtti.
Muğla’nın mavi yolculuk ve yat turizminin merkezi olduğunu vurgulayan Vali, bölgenin geçmişten gelen tecrübesiyle ticari ve özel yatlara sunduğu hizmetleri açıkladı. Muğla’nın yat imalatı, bakım, onarım ve marinalarıyla yat turizmine güçlü bir altyapı desteği sunduğunun altını çizdi.
Tekne sayısındaki hızlı artışın beraberinde getirdiği bakım ve onarım ihtiyaçları hakkında bilgi veren Vali, Akdeniz’in en büyük tesislerinden biri olan Milas Ören Yat İmalatı Bakım Onarım ve Çekek Yeri’nin geçtiğimiz yıl hizmete açıldığını hatırlattı.
Vali ayrıca, denizcilik ve yatçılık sektörünün nitelikli personel ve ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere Mavi Nesil projesinin hayata geçirildiğini belirtti.