Hüseyin Yayman, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, “Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Hizmetler, Ulaştırma ve Altyapı bakanlıklarımız ve AK Parti Grubumuzla beraber Komisyonumuz ortak bir çalışma içerisinde. Değerlendirmelerimiz devam ediyor. Sosyal medyaya giriş yaşıyla ilgili bir düzenleme yapacağız.” açıklamasında bulundu.
“Bugün tarihte ilk defa DEM Parti, Devlet Bahçeli’yi ziyaret etmektedir. Bu, milletimizin görmek istediği bir harekettir, tavırdır”
Yayman, dijital gündemle ilgili yürütülen yoğun çalışmalar hakkında bilgi vererek, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nun 2025 yılında gerçekleştireceği projelerden bahsetti. Ayrıca, “İnşallah 2025 yılı gündemimizde ‘dijital telif yasası’nın bir an önce çıkması var. Artık emek hırsızlığı, bizleri sözün bittiği yere getirdi.” ifadelerini kullandı.
Gazetecilikteki “5N 1K” yöntemini örnek veren Yayman, emek hırsızlığı yapan, “copy paste” gazeteciliğiyle çalışan bireylerin de bulunduğunu belirtti. Yayman, “Etkileşim almak için her türlü absürtlüğü yapan anlayışa asla katılmadıklarını” vurgulayarak dijital telif yasası konusundaki gerekliliği dile getirdi.
Sosyal medya kullanımında yaş sınırına ilişkin bilgi veren Yayman, bilim insanlarının bu konuda karar vermesi gerektiğini, sosyal medyanın olumsuz etkilerinin farkında olduklarını bildirdi. “Aileleri ve çocukları korumak istiyoruz. 13 yaş ve 16 yaş gibi belirli yaşlar üzerinde durulması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.
Yayman, ayrıca dijital platformların temsilcileriyle görüşmelere devam edeceklerini ve ilk olarak Netflix’in dinleneceğini açıkladı.
Suriye’deki duruma değinen Yayman, “Suriye’de asla bir ‘Teröristana’ veya ‘Davut Koridoru’na müsaade edilmeyecektir.” ifadelerini kullanarak kapsayıcı bir yönetim modelinin önemine vurgu yaptı.
“DEM Parti üzerine düşen tarihi sorumluluğu yerine getirmeli”
Yayman, Devlet Bahçeli’nin yaptığı çağrıyı ve sonrasında gelişmeleri değerlendirdi. “Suriye’de yaşanan gelişmeler, Bahçeli’nin vizyonunun ne denli önemli olduğunu bir kez daha göstermektedir.” dedi.
Yayman, Türkiye’nin terörden büyük acılar çektiğine dikkat çekerek, “Bu yüzden Bahçeli’nin çağrısı tarihsel önemdedir.” şeklinde konuştu. “DEM Parti üzerine düşeni yapmalı ve PKK terör örgütünün silah bırakmasına yönelik daha cesur adımlar atmalıdır.” açıklamasında bulundu.
Bir gazetecinin, “Öcalan’dan gelen mesajda, ‘adres Meclis’ vurgusu vardı. Silah bırakma çağrısı gelmedi.” sorusunu yanıtlayan Yayman, “O gün Devlet Bahçeli’ye karşı çıkanlar, şimdi bu çağrının önemini daha iyi anlamışlardır.” dedi.
Son olarak, Yayman, Şubat 2025 içerisinde Türkiye’de silahların bırakılacağı bir ortamın oluşacağını öngördüğünü ifade ederek, bu durumun Türkiye’nin tarihi açısından büyük bir değişim yaratma potansiyeli taşıdığını belirtti.